Her er mine super nemme speltboller som både er lækre, grove og mættende. Det er en våd dej (æltning er ikke nødvendigt – yes!), hvor forholdet mellem mel og vand er 2:1. Jeg bruger spelt i stedet for almindelig hvede, da jeg synes, at det smager bedre og giver en bedre fornemmelse i maven.
Du skal bruge:
Giver ca. 8 mellemstore boller
4 dl vand
10-15 g gær (ca. en kvart pakke)
1 spsk olivenolie
4 dl fuldkornspeltmel
4 dl sigtet speltmel
1-2 tsk salt
Sådan gør du:
Varighed: 5 minutters omrøring + 5 minutters fordeling på bradepande
Opløs først gæret i vandet i en mellemstor skål. Tilsæt så resten af ingredienserne og bland/rør det godt sammen med en grydeske eller ved hjælp af en røremaskine. Lad så dejen hæve i skålen med et viskestykke over i 3-5 timer ved stuetemperatur eller 8-12 timer i køleskabet (fx natten over).
Klat dejen ud som boller med to spiseskeer, og bag dem ved 225 grader i 15-20 minutter.
Velbekomme!