Verdens nemmeste speltboller

Her er mine super nemme speltboller som både er lækre, grove og mættende. Det er en våd dej (æltning er ikke nødvendigt – yes!), hvor forholdet mellem mel og vand er 2:1. Jeg bruger spelt i stedet for almindelig hvede, da jeg synes, at det smager bedre og giver en bedre fornemmelse i maven.

Du skal bruge:

Giver ca. 8 mellemstore boller

4 dl vand

10-15 g gær (ca. en kvart pakke)

1 spsk olivenolie

4 dl fuldkornspeltmel

4 dl sigtet speltmel

1-2 tsk salt

Sådan gør du:

Varighed: 5 minutters omrøring + 5 minutters fordeling på bradepande

Opløs først gæret i vandet i en mellemstor skål. Tilsæt så resten af ingredienserne og bland/rør det godt sammen med en grydeske eller ved hjælp af en røremaskine. Lad så dejen hæve i skålen med et viskestykke over i 3-5 timer ved stuetemperatur eller 8-12 timer i køleskabet (fx natten over).

Klat dejen ud som boller med to spiseskeer, og bag dem ved 225 grader i 15-20 minutter.

Velbekomme!