Du skal bruge:

Til 2-3 personer

Fyldet består af…

600 g spinat (fra frost, men gerne optøet)

1 løg

2 små squash

1 dåse kikærter (240 g)

ca 6 lasagneplader (gerne fuldkorns)

100 g cashewnødder (kan erstattes med rasp)

olivenolie til stegning

Sovsen består af…

3 spsk olivenolie

2-3 spsk hvedemel

1 dl vand

250 ml sojafløde

1-2 tsk urtebouillon (Herbamare)

1 tsk muskat

2 spsk gærflager

peber

Sådan gør du:

Varighed: 45 minutter

Løg hakkes og steges på en pande med olivenolie til de er blanke. Squash skæres i nogenlunde tynde skiver.

Sovsen laves i en kasserolle, hvor først olien opvarmes hvorefter der tilsættes hvedemel og røres godt med et piskeris. Tilsæt så vand og pisk indtil konsistensen er godt tyk. Dette er din jævning. Tilsæt resten af ingredienserne og smag til med peber. Lad simre i nogle minutter med jævnlig omrøring.

Lasagnen “bygges” i et ildfast fad i lag af henholdsvis plader, squash, spinat, løg, kikærter, sovs – og gentag. Til sidst drysses finhakket cashewnødder (brug evt elhakker eller foodprocessor) på toppen til at give en sprød skorpe.

Bages i ca 30 minutter på 200 grader.

Velbekomme!