Falafler er helt klart en af mine yndlings-spise! Jeg har dog altid købt dem frosne (hvilket er en dyr fornøjelse), fordi mine hjemmelavede altid faldt fra hinanden på panden. Hemmeligheden er, at man ikke må bruge kikærter på dåse eller kikærter som er blevet kogte efter at være blødt op. Kikærterne skal derimod stadig lægges i blød, men ikke koges.
Du skal bruge:
Til 2-3 personer
200 g tørrede kikærter (lægges i blød natten over)
2 spsk falafel krydderiblanding (købt hos min lokale grønthandler og består af koriander, spidskommen, peber, oregano og fennikel)
1 spsk urtesalt (Herbamare)
2 fed hvidløg
olivenolie eller rapsolie til stegning
Sådan gør du:
Varighed: 20-30 minutter
Efter at kikærterne har ligget i blød natten over, hældes vandet fra og de blendes til en ensartet masse (med stavblender eller i foodprocessor). Tilsæt pressede hvidløg og krydderier og bland godt. Massen rulles/trykkes til mindre kugler og presses flade i hænderne, og steges på en pande dækket af olivenolie, indtil de får en mørk og sprød skorpe.
Kan for eksempel serveres med grønt og hummus eller i pitabrød/madpandekager sammen med andet fyld.
Velbekomme!