Mandelmælk er klart min yndlings mælk! Den smager forfriskende, cremet og sødt og smager dejligt i min morgen-smoothie og over mine havregryn. Derudover får man alle de gode næringsstoffer fra mandlerne. Desværre koster en liter mandelmælk 25-30 kr i supermarkedet, og indeholder ofte en masse unødvendige ingredienser som mærkelige fortyknings- og sødemidler. Så hvorfor ikke lave den selv?
Du skal bruge:
Til ca 1 liter færdig mandelmælk
175 g mandler
1 liter vand + vand til iblødsætning
6-8 dadler
Nøddemælkspose, ostelærred, viskestykke eller blot en si til filtrering
Sådan gør du:
Varighed: Iblødsætning + 10 minutter
Mandlerne sættes i blød natten over. Næste dag hældes vandet fra, og mandlerne blendes med dadler og vand på fuld drøn. Derefter skal der filtreres – selv bruger jeg oftest bare en si, men for en finere filtrering kan man prøve sig frem med en af de ovenstående redskaber. Efter filtrering hældes mælken på en skoldet glasflaske. Holder sig 3-4 dage på køl.
Velbekomme!