Du skal bruge:
Til ca 5 bøffer
250 g udblødte og kogte eller 1 dåse drænet sorte bønner (røde kidney bønner går også an)
50 g finvalsede havregryn
1 løg
1 tsk salt
2 tsk tamari eller sojasovs
1 tsk paprika
1 tsk røget paprika
½-1 tsk chiliflager (kan udelades)
evt rasp
olivenolie til stegning
Sådan gør du:
Varighed: 20 minutter
Kom de sorte bønner i en skål og mos dem godt med en gaffel. Løget rives på den grove side af et rivejern eller hakkes meget fint. Kom det i skålen med resten af ingredienserne og bland godt. Er farsen for våd, kommes blot lidt rasp i. Form farsen til bøffer efter ønsket størrelse og steg dem mørke og sprøde på en varm(!) pande med olivenolie. Vil du have dine bøffer ekstra sprøde, kan de med fordel vendes i rasp inden de kommer på panden.
Bøfferne passer super i burger med dit yndlings fyld! Se selv:
Velbekomme! 🙂