Rødbedebøffer

Perfekte til burger! Her serveret med hjemmebagte grovboller*, grønt, vegansk mayo, sennep og bagte kartoffel-fritter med rosmarin.

Du skal bruge:

Til 8-10 bøffer

3 store rødbeder

2 tsk salt

½-1 tsk knust chili

2 tsk paprika (gerne røget)

1-2 fed hvidløg

1 “æg” af 1 spsk HUSK blandet med 2 spsk vand

ca 5 spsk havregryn

ca 5 spsk hvedemel + ekstra hvedemel til at vende bøfferne i

olivenolie til stegning

Sådan gør du:

Varighed: 30 minutter

Rødbeder skrælles og rives på den grove side af rivejernet. Kom det i en skål, tilsæt resten af ingredienserne og bland grundigt. Tilsæt mere havregryn eller hvedemel, hvis farsen er for våd. Hvis du har tid, må farsen godt hvile inden bøfferne formes, så havregrynene kan suge rødbedernes væske til sig. Farsen formes til bøffer og vendes i hvedemel inden de puttes på en varm(!) pande med olivenolie, og steges til de får en sprød og mørk overflade.

Velbekomme! 🙂

*Grovbollerne består af 4 dl lunken vand, ½ pakke gær (25 g), 2 tsk salt, 1 tsk sukker, 1 spsk olivenolie, 4 dl fuldkorns hvedemel, 8 dl hvedemel. Mængden af mel der skal bruges kan variere alt efter kvaliteten og typen af melet. Dejen æltes sammen, hæves i ca 30 minutter og bages i 20-25 minutter på 200 grader eller til skorpen er gylden og sprød.