Dhal på grønne linser

Her er en af mine absolut livretter! Det er nemt, billigt og proteinrigt (tørrede linser indeholder omkring 26 g protein per 100 g!). Dhal er en indisk linseret som kan laves på utallige forskellige måder. Her er min version – og jeg hører hellere end gerne, hvordan du laver din 😀

Du skal bruge:

Til 2-3 personer

2 løg

3 store gulerødder

2-3 fed hvidløg

En stump ingefær (ca 1 cm eller efter ønske)

200 g tørrede grønne linser (eller andre linser)

1 dåse hakkede tomater

1 dåse kokosmælk (jeg bruger gerne en light version)

2 spsk karrypulver (jeg bruger en mediumstærk variant)

1 spsk buillonpasta (jeg bruger Herbamare) eller 2 grønsagsbouillontern

4 dl vand

2 spsk olivenolie til stegning

Sådan gør du:

Varighed: 40-45 minutter

Løg hakkes og steges kort i en dyb pande (fx en wok) med olivenolie. Efter få minutter tilsættes karryen som “brændes af”. Tilsæt grønne linser og steg videre i to minutters tid. Tilsæt så hakke tomater, kokosmælk, vand og bouillon. Gulerødder skrælles og rives groft, ingefær hakkes fint, hvidløg presses og alt sammen tilsættes retten, som lades simre til linserne er kogt møre – det tager ca 30-35 minutter.

Retten passer rigtig godt sammen med ris og/eller naanbrød.

Velbekomme! 🙂