Veggelet (vegansk omelet)

Veggelet, vegansk omelet, kikærtepandekage eller hvad man end vælger at kalde det, er helt klart min yndlings morgenmad! Jeg laver det hver gang, at jeg har lidt ekstra tid om morgenen. Det mætter i mange timer, og så er det højt på protein 😉 På billedet har jeg serveret min med hummus og avocado, men det passer sammen med det meste grønt.

Du skal bruge:

Til 4 store pandekager

175 g kikærtemel

1 tsk bagepulver

3,5 dl vand

olivenolie til stegning

Jeg bruger følgende krydderier, men du kan bruge hvad end du har lyst til:

1 fed hvidløg

2 tsk urtesalt

1 tsk knust chili

2 tsk paprika

lidt peber

Sådan gør du:

Varighed: ca 20 minutter

Først blandes alle de tørre ingredienser i en skål, og så tilsættes de våde. Rør dejen grundigt sammen med et piskeris. Er dejen for tynd tilsættes mere kikærtemel – og er dejen for tyk tilsættes mere vand. Hæld en passende mængde på en varm(!) pande med olivenolie og steg på begge sider. Husk ikke at lave dem for tykke, da de så bliver umulige at vende. Fyld din veggelet med hvad end du har lyst til!

Velbekomme!