Grundopskrift på kage

Her er den opskrift jeg altid bruger når jeg bager kage, dog med små justeringer, alt efter hvilken slags kage det skal være.

Du skal bruge:

3,5 dl hvedemel eller sigtet speltmel – hvedemel er billigst, men personligt føler jeg at speltmel er bedre for maven

2 dl rørsukker

2 tsk bagepulver

1 tsk vanillepulver

1 tsk salt

2 dl plantemælk eller anden væske – jeg foretrækker at bruge sojamælk

100 g fedtstof som plantemargarine (fx FRI eller nutana) eller smags neutral olie – jeg foretrækker at bruge smeltet kokosolie, da det er varmestabilt og smagen passer godt i desserter

Sådan gør du:

Varighed: 30 minutter

Først røres alle de tørre ingredienser sammen i en skål med et piskeris. Herefter kommes de våde ingredienser i, og der røres videre. Skal der ekstra ting i, som hakket chokolade eller nødder, vendes det i som det sidste. Dejen kommes i en smurt springform og bages i ca. 20 minutter på 180 grader.

Eksempler, justeringer og variationer:

I chokoladekage bruger jeg kun 3 dl mel og ca. en ½-1 dl kakaopulver. Til tider kommer jeg også hakkede nødder eller hakket mørk chokolade i.

I banankage kommer jeg 2 modne og moste bananer og 40-50 g hakket mørk chokolade i samt ½ dl ekstra mel. Hvis du ikke vil have en meget svampet kage (som banankage nu altid er), skal den blot bages 5-10 minutter ekstra.

I citronkage bruger jeg saften fra en halv og skrællen fra en hel citron. Kom eventuelt lidt ekstra mel i, hvis dejen bliver for flydende pga. citronsaften. Her kommer jeg også nogengange hakket mørk chokolade i.

Slip fantasien løs og prøv dig frem med dine egne variationer og justeringer, og fortæl mig endelig om det i kommentarfeltet 🙂

Velbekomme!