“Steaks” af marineret tofu

Her er min absolut yndlings-opskrift med tofu! I mange år troede jeg, at jeg hadede tofu. Senere hen fandt jeg ud af, at jeg blot ikke vidste, hvordan det skulle krydres og tilberedes. Min (kødspisende) kæreste og jeg får disse mindst en gang om ugen, fordi de simpelthen smager SÅ godt! Giv endelig tofu en chance og prøv opskriften 😉

Du skal bruge:

Giver 2 “steaks”

200 g fast tofu*

2 spsk sojasovs

1 spsk olie

1 spsk gærflager

½ tsk røget paprika

*Sparetip: Aldi sælger 400 g økologisk tofu til KUN 17 kr!

Sådan gør du:

Varer 3-24 timer + 20 minutter

Bland først din marinade i en beholder. Skær tofuen i to stykker på langs, og kom stykkerne i beholderen med din marinade. Er din tofu meget våd i det, kan du med fordel tørre den af med køkkenrulle eller et rent viskestykke, inden du kommer den i marinaden. Lad så marinere i minimum 3 og højst 24 timer på køl, og husk at vende tofuen undervejs, så den bliver marineret på begge sider.

Bag så stykkerne i ca. 20 minutter ved 200 grader – HUSK at vende dem halvvejs. Har din ovn en grillfunktion, kan du med fordel benytte denne.

Velbekomme!