Pleje- og skønhedsprodukter

Dette indlæg handler IKKE om mad, men jeg synes stadig at det er en vigtig del af den grønne livsstil.

Noget der virkelig overraskede mig da jeg først blev veganer var, hvor mange af de “normale” produkter man bruger på sin krop hver dag, faktisk er testet på dyr og indeholder ingredienser af animalsk oprindelse. Som udgangspunkt er langt de fleste produkter der ikke bærer de veganske logoer IKKE veganske, og i langt de fleste tilfælde er de testet på dyr. Er man i tvivl, kan man altid tjekke firmaets hjemmeside.

Her er en samling af de produkter jeg bruger (næsten) dagligt. De kan alle købes i den lokale helsebutik eller over nettet.

1: Dr. Bronner’s 18-i-1 sæbe. En ren sæbe med meget få ingredienser og 18 forskellige anvendelsesmuligheder. Jeg bruger den til kropvask, hårvask, håndvask, opvask, tøjvask og rengøring. Den lyseblå er en parfumefri variant, men sæben kan fås i mange forskellige varianter med duft. Økologisk, fairtrade og flasken er lavet af genbrugsplast.

2: Dr. Organic balsam med arganolie. Denne bruger jeg efter hver hårvask da Dr. Bronner’s er en ren sæbe og derfor godt kan tørre håret lidt ud. Balsamen blødgører og fugter håret pga. det høje indhold af essentielle olier, og så dufter den dejligt af urter. Økologisk (dog ikke certificeret).

3: Urtekram body lotion. Let absorberende, let fugtende og parfumefri. Findes i andre varianter med duft. Økologisk, svanemærket og astma- og allergimærket.

4: Urtekram krystaldeodorant med rose. Effektiv og velduftende. Findes i andre varianter med andre dufte. Økologisk.

5: Mádara ansigtsvask. Er let at bruge mens man er i bad, og efterlader huden ren og blød. Kan sagtens bruges til at vaske make-up af med. Økologisk.

6: Mádara ansigtscreme. Fugter hele dagen lang. Økologisk.

7: Urtegaarden jojobaolie. Jeg bruger rene olier som øjenmakeup-fjerner og som natcreme til ansigtet i vintermånederne, hvor min hud ofte er ekstra tør. Andre rene olier som mandelolie, arganolie etc. kan også bruges, men jeg har erfaret at jojobaolie er lettest for huden at absorbere. Økologisk.

8+9+10: Lavera make-up herunder mascara, foundation og rouge. Ikke al make-up fra Lavera er vegansk, men det fremgår på indpakningen. Naturkosmetik.

11: Ecotools make-up-børste. Jeg ved faktisk ikke, om præcis denne børste er vegansk, da jeg har haft den i mange år, dvs. før jeg blev veganer. Jeg har dog læst på Ecotools’ hjemmeside, at deres børster er veganske. Derudover er de bløde og holder i en evighed – jeg har haft min i omtrent 4 år, og den er stadig så god som ny.