Hjemmelavet mandelmælk

mandelmælk2

Mandelmælk er klart min yndlings mælk! Den smager forfriskende, cremet og sødt og smager dejligt i min morgen-smoothie og over mine havregryn. Derudover får man alle de gode næringsstoffer fra mandlerne. Desværre koster en liter mandelmælk 25-30 kr i supermarkedet, og indeholder ofte en masse unødvendige ingredienser som mærkelige fortyknings- og sødemidler. Så hvorfor ikke lave den selv?

mandelmælk

Du skal bruge:

Til ca 1 liter færdig mandelmælk

175 g mandler

1 liter vand + vand til iblødsætning

6-8 dadler

Nøddemælkspose, ostelærred, viskestykke eller blot en si til filtrering

Sådan gør du:

Varighed: Iblødsætning + 10 minutter

Mandlerne sættes i blød natten over. Næste dag hældes vandet fra, og mandlerne blendes med dadler og vand på fuld drøn. Derefter skal der filtreres – selv bruger jeg oftest bare en si, men for en finere filtrering kan man prøve sig frem med en af de ovenstående redskaber. Efter filtrering hældes mælken på en skoldet glasflaske. Holder sig 3-4 dage på køl.

Velbekomme! 🙂

3 tanker om “Hjemmelavet mandelmælk

  1. Uhm det lyder lækkert, det skal helt sikkert prøves. Hvor finder man sådan en praktisk glasflaske med skruelåg som du har? 🙂

    1. Hej Maika. Det kan jeg godt forstå, det smager også SÅ dejligt! Det er blot en gammel beholder fra Urtekram’s mosede tomater som er blevet vasket og skoldet 🙂

      1. Aaaah – det lyder som om jeg skal have fat i sådan en flaske, og sådan en er jo heldigvis til at komme i nærheden af. De “almindelige” glasflasker med patentlåg er så svære at rengøre synes jeg. Tak for tippet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *