Chiagrød på tre måder

wp_20170101_15_33_22_pro-3

wp_20170101_15_31_20_pro-2

Chiafrø indeholder sunde omega 3 fedtsyrer, og så har de den enestående egenskab, at de danner en slags gelé/budding-lignende konsistens, hvis de lægges i blød. Chiafrø smager i sig selv ret neutralt, og får derfor smag fra den plantemælk eller anden væske man lægger dem i blød i.

Chokolade-pebermynte:

Til 1 portion

2 spsk chiafrø

2 dl sojadrik med cacao

½ tsk pebermynteekstrakt

Mocca:

Til 1 portion

2 spsk chiafrø

1½ dl sojadrik med vanille

½ dl kaffe

½-1 tsk ahornsirup

Chialamande:

Til 1 portion

2 spsk chiafrø

2 dl neutral mandeldrik

½ tsk vanillesukker

1-2 spsk kirsebærsovs til servering

Sådan gør du:

Varer 2 minutter + 3-12 timer

Rør alle ingredienserne godt sammen og lad stå på køl i minimum 3 timer, men helst natten over. Rør eventuelt igen undervejs, så chiafrøene ikke klumper sammen.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *