Du skal bruge:
150 g fuldkornspeltmel
150 g fint sigtet speltmel
50 g havregryn (kværnet*)
50 g mandler (kværnet*)
50 g rørsukker
1 tsk kanel
1 tsk vanillepulver
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 dåse/400 ml light kokosmælk (du kan også bruge fuldfed)**
2 spsk agave- eller ahornsirup
2 spsk sort melasse* (eller 1 spsk ekstra af ovenstående)
2 meget modne bananer (most)
125 g blåbær (friske eller optøet fra frost)
*Brug en foodprocesser, minihakker, kaffekværn eller god blender
**Sørg for at kokosmælken ikke er for kold, og at den er rystet godt igennem, så væske og fedt er en homogen masse
Sådan gør du:
Varighed ~ 45 minutter
Bland først alle de tørre ingredienser, og bland derefter de våde ingredienser i. Vend forsigtigt blåbær og de moste bananer i som det sidste. Bag i en brødform i ca. 40 minutter ved 180 grader varmluft. Lad brødet køle helt af i formen, inden du skærer af det.
Velbekomme! 🙂