5 sparetips til den veganske livsstil

Køb overvejende dansk frugt og grønt som er i sæson

Mon ikke du har hørt det før – og det er der god grund til 😉 Ikke nok med at det er billigere, men det er også bedre for miljøet og smager typisk af mere.

Køb tørrede bønner og linser frem for dem på dåse

Det kræver selvfølgelig at man tænker lidt fremad, men man kan med fordel tilberede en stor portion af gangen og fryse det ned. Personligt har jeg investeret i en trykkoger fra IKEA, for at gøre hele processen lidt hurtigere og nemmere. Igen er dette sparetip også mere miljøvenligt, da du slipper for metaldåsen.

Lav dine egne erstatningsprodukter

Der kommer flere og flere veganske produkter på hylderne i supermarkederne, hvilket jo er en udvikling man kun kan juble over! Når det er sagt, så kan lignede produkter laves meget billigere derhjemme. Se blandt andet min opskrift på seitan (hvedekød) eller Plantepushernes opskrift på smøreost, som jeg klart kan anbefale.

Køb plantemælk på tilbud (eller lav din egen)

Der er næsten altid plantemælk på tilbud til 10-12 kroner i et eller andet supermarked. Hold øje (for eksempel gennem Veganske tilbud) og slå til! Jeg køber typisk en hel kasse af gangen, som så tager mig 1-1½ måned at tømme.

Køb frø og kerner frem for nødder

De indeholder nemlig de samme sunde fedtstoffer, men koster en hel del mindre.

Sidder du inde med flere gode sparetips til den veganske livsstil? Del dem gerne med os andre i kommentarfeltet 🙂