Hjemmelavet seitan (hvedekød)

WP_20160706_004 (2)

Du skal bruge:

Giver en seitan “steg”

2½-3 dl glutenmel*

2 dl vand

1 spsk miso* (kan erstattes med sojasovs)

1 spsk svampefond**

1 tsk løgpulver

1 tsk hvidløgspulver

½ tsk paprika

½ tsk røget paprik

*kan købes i special butikker, asiatiske supermarkeder og nogle helsekostforretninger

**kan købes i Irma og andre velassorterede supermarkeder

Sådan gør du:

Varer 10 minutter + 1 time

Alle ingredienser undtagen glutenmel piskes sammen med vandet. Tilsæt glutenmelet og rør godt igennem. Tilsæt mere glutenmel hvis dejen er for våd. Ælt dejen med hænderne hvis nødvendigt. Form dejen som en pølse og pak den ind i et stykke sølvpapir, for at holde på formen. Er du ligeglad med formen på din seitan steg, behøver du ikke at pakke den ind. Damp så din dej (med sølvpapiret på) i en time. Pak den så ud af sølvpapiret, og lad den køle af inden du skærer af den.

Seitan’en kan skæres i tynde skiver som pålæg, eller steges på panden som “koteletter” eller i strimler på wok’en.

Velbekomme!

2 tanker om “Hjemmelavet seitan (hvedekød)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *