Du skal bruge:
Til 3 personer
Til “kødsovsen” skal du bruge…
olivenolie til stegning
2 løg
1 stang bladselleri
2 dåser hakkede tomater
4 gulerødder
2 dl vand
½ pakke sojagranulat (mørk soy4you)
1 spsk urtebouillon
1 spsk Herbes de provence krydderiblanding
½ spsk røget papriks
Til “ostesovsen” skal du bruge…
2 spsk olivenolie
1 spsk hvedemel
2 dl vand
½ brik sojafløde
3 spsk gærflager
muskatnød
urtesalt
peber
Du skal også bruge…
6-8 lasagneplader (gerne fuldkorns)
100 g cashewnødder (kan erstattes af rasp)
½ squash (skæres på langs i tynde skiver)
Sådan gør du:
Varighed: 50 minutter
Først laves “kødsovsen”. Hak løg og selleri og steg i en gryde med olivenolie indtil løgene er blanke. Gulerødder skælles og hakkes og tilsættes sammen med resten af ingredienserne. Lad simre i 10-15 minutter.
Så laves “ostesovsen” i en kasserolle, hvor først olien opvarmes hvorefter der tilsættes hvedemel og røres godt med et piskeris. Tilsæt så vand og pisk indtil konsistensen er godt tyk. Dette er din jævning. Tilsæt så sojafløde og gærflager og smag til med urtesalt, peber og revet muskatnød. Lad simre i 2-3 minutter med jævnlig omrøring.
Til sidst skal lasagnen “bygges”. Dette gøres i et ildfast fad i følgende rækkefølge: lasagneplader, squash, “kødsovs”, “ostesovs” – og gentag. Slut af med at drysse hakkede cashewnødder på toppen for en sprød skorpe.
Bages i 30 minutter på 200 grader.
Velbekomme!